lakberendezés

Home & Decor

Home & Decor

A legzöldebb konyhák - 8 inspiráló kép

2015. március 04. - CocoChic

Sokan vágynak egy üde és friss hatású, zöld színű konyhára, ám túlságosan félnek attól, hogy ez a szín túl intenzív. Íme 8 inspiráló kép, mely megmutatja, hogy milyen jól mutat az alma- vagy akár a fűzöld a konyhában!

zoldkonyha.jpg

Az összhang

Bátran választhatunk akár türkizes vagy azúros árnyalatot is, jól fog mutatni, ha megfelelő tárgyakkal kombináljuk és ügyelünk az összhangra. A kissé pasztellos hatású, de mélyebb színek esetén mindenképpen érdemes kisebb-nagyobb fehér felületeket hagynunk, hogy ne szűküljön össze a tér, illetve a kiegészítőknek is harmonizálniuk kell. A nagyon halvány, olívás árnyalatokkal egyszerű lehet a lakberendezés, hisz ez a szín nem húzza össze a teret, mégis ad egy kis pluszt a konyhának.

150304konyha1.jpg

A modern

A modern konyhákhoz szükség van a nagy térre, így ha ilyen stílusban gondolkodunk, akkor bánjunk óvatosan a sötét árnyalatokkal. A kissé kopottas hatású, azúros színek idén nagyon divatosak, sőt az ezüst kiegészítőkkel még izgalmasabbá varázsolhatjuk. Az elmúlt évek egyik legkedveltebb zöld árnyalata a neonos almazöld, mely fiatalos és rendkívül modern.

150304konyha2.jpg

A részletek

Egy halványabb zöldtől nem kell tartanunk főleg, ha az apróságokra is odafigyelünk. A bézs, fehér és ezüst remekül illik ehhez a színhez, de a sárgával és a halvány pinkkel fiatalosabb és élettel telibb lehet az összhatás. Érdemes minél több zöld növényt, például cserepes virágokat vagy egy mini fűszerkertet telepíteni a zöld konyhába, hisz ez közelebb hozza a természetet is.

150304konyha3.jpg

Extra nagy tér esetén

Ha hatalmas, egybenyíló területtel van dolgunk, akkor bátran alkalmazhatjuk az erősebb színeket is, amiket akár még az étkezőbe is átvihetünk, hisz így rendkívül üde lesz a végeredmény. Ha a halványabb színeknél maradunk, akkor érdemes kihasználni a halvány olívák tértágító hatását, hisz ilyenkor egy nagyobb, jobban bepolcozott, amerikai stílusú konyha is helytáll.

150304konyha4.jpg

 

Ha tetszik az összeállítás, nyomj egy lájkot vagy csatlakozz a blog Facebook-oldalához!
Fotók: housetohome.co.uk/A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://homeanddecor.blog.hu/api/trackback/id/tr547239529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása