lakberendezés

Home & Decor

Home & Decor

Tippek, hogy öröm legyen a kertben lenni

2015. május 31. - CocoChic

Vészesen közeleg a nyár, így érdemes kihasználni a viszonylag jó időt és egy remek hangulatú kerti partit rendezni.

Hosszú távra

Ha éppen most költöztünk vagy egyszerűen csak nincs időnk és pénzük a kert gyors rendbetételére, akkor idén csak a tervezgetésnek éljünk. Ha már nem is jön össze egy hangulatos buli, akkor is érdemes a jövő évre gondolni és előre felkészülni a következő nyárra. Az ősz során érdemes lesz megszabadulni az elpusztult növényektől és az egynyáriak helyére ültessünk inkább örökzöldeket, hisz így jövő nyáron már csodás, sűrű növényzet boríthatja a kertünket, amit pár cserépbe ültetett színes virággal percek alatt vidámabbá varázsolhatunk. A nagytakarításkor vagy lomtalanításkor talált nagyobb, de kopottas tükröktől se szabaduljunk meg, hanem helyezzük ki őket a kertbe, hisz igazi elvarázsolt világ születik így, sőt még a tér is nagyobbnak fog tűnni.

150531kert1.jpg

Ha hűvösebb lenne

Otthonosabb lehet a terasz hangulata, ha egy puha szőnyeget fektetünk le, ami lehetővé teszi, hogy a hidegebb időben is mezítláb mászkáljunk. Persze arra is gondoljunk, hogy eső esetén be kell menekíteni a szőnyeget. A mix and match trend még mindig hódít, így a szezonvégi kiárusításokon bátran szerezzük be az akciós, ám egymáshoz nem is illő kerti textíliákat, terítőket és párnákat, mert az eklektika ez esetben vidám hatású lehet.

150531kert2.jpg

Adjuk meg a módját!

Sokan nem szentelnek elég figyelmet a kinti asztal feldekorálásnak, pedig ez is fontos, ha igazán jól akarjuk érezni magunkat odakint. Egy kaspós növénnyel és egy szép terítővel egyből visszaidézhetjük az elmúlt nyarak legszebb pillanatait. Ha hűvösebbre és esősebbre is fordul az idő, pár vidám és meleg színű kiegészítő gyorsan felidézheti a melengető napsugarakat és a kánikulát, így bármilyen időben öröm lesz kint lenni.

150531kert3.jpg

Hangulatos fények

A karácsonyi égősort is előbányászhatjuk, hisz a terasz megvilágítására is alkalmasak lehetnek az aprócska kis fények, melyek úgy világítanak az éjszakában akár a szentjánosbogarak. A teamécsesek mellett érdemes pár nagyobb tömbgyertyát is beszereznünk, melyek akár egész éjszakára szolgáltathatják a hangulatvilágítást.

150531kert4.jpg

Nagy és kis terek

Ha idén már nem is tervezünk nagyobb befektetést és a kiárusításokon való nézelődés is csak szívfájdalmat okoz, attól még tervezgethetünk. A nagyobb kertekben, fedett teraszrészeken például trendi megoldás mostanában egy kültéri televízió felhelyezése. A picurka kertekben sem kell lemondanunk a relaxációról, hisz nyugodtan elhelyezhetünk itt is egy egész teret elfoglaló garnitúrát, melyek később, a nyár végén biztosan le lesznek értékelve s az elkövetkező hónapok során bőven lesz időnk, hogy akár az ízlésünknek megfelelő színűre vagy akár mintásra dekoráljuk ezeket a bútorokat.

150531kert5.jpg

Ha tetszik az összeállítás, nyomj egy lájkot vagy csatlakozz a blog Facebook-oldalához!
Fotók: housebeautiful.com/A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent.

A bejegyzés trackback címe:

https://homeanddecor.blog.hu/api/trackback/id/tr157506800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vili Doli 2015.06.01. 19:12:01

Tükröt a kertbe, ha kicsinek tűnik - ekkora hülyeséget!

Na jó, innentől nem is olvastam tovább.
süti beállítások módosítása