lakberendezés

Home & Decor

Home & Decor

Ecsetet a kézbe! - Tanácsok falfestéshez

2015. június 06. - CocoChic

Ha egy kis megújulásra vágyunk, akkor itt az ideje, hogy újrafessük a falakat, amit már mi magunk is megcsinálhatunk. A nagy festés előtt azonban nem árt odafigyelni pár dologra!

Csak pontosan

A festék megvásárlása előtt pontosan számoljuk ki, hogy mennyire is lesz szükségünk. A belmagasság és a szélesség mellett a plafonról se feledkezzünk meg, hisz akár azt is beszínezhetjük, vagy egyszerűen csak kenjük át egy rétegnyi fehérrel.

Az eszközök

Vásárlás előtt készítsünk pontos listát, mit kell beszereznünk. Az ecsetek és a hengerek mellett szükségünk lesz még takarófóliára, teleszkópos rúdra, ragasztószalagra, szerszámokra és alapozóra is, de jól jöhet egy létra és némi védőruházat is.

A megfelelő szín

A szín kiválasztása az egyik legnehezebb feladat, úgyhogy ha már ki is néztük a megfelelő árnyalatot, érdemes pár színkártyával is ellenőrizni az eredmény otthon, de a falra kent próbacsík is hasznos lehet, hisz a teljes száradás után egészen máshogy festhet az adott árnyalat.

Minőség és ár

Vásárláskor kerüljük a túlságosan is olcsó festékeket, hisz ez esetben igenis származhat hátrányunk abból, ha ténylegesen bóvlit veszünk. A szerszámok megvételekor is a jobb minőségre kell szavazni, hisz rendkívül bosszantó lehet az olcsó ecset, ami hullatja a szőrét.

Óvintézkedések

Hiába a fedőfólia, balesetek mindig történhetnek, úgyhogy ha tudjuk, kicsit toljuk arrébb a bútorokat, a törékeny holmikat pedig tegyük el. A csempéket, kapcsolókat, kilincseket fedjük vagy ragasszuk le, a lámpaburától is szabaduljunk meg, de a fűtőtestről se feledkezzünk meg.

Előkészületek

A festés megkezdése előtt az esetleges repedéseket, hibákat, egyenetlenségeket tüntessük el. A sokrétegnyi régi festéket tartalmazó falakat nem festhetjük csak úgy át, ilyenkor le kell vakarni a régi rétegeket. A repedéseket mélyen ki kell tágítani, benedvesíteni, majd ezt követi a rések glettel történő kitöltése. A repedést a kitöltőanyagba ágyazott hajszálvékony üvegszálszövettel fedjük le, majd azt is simítsuk be glettel. A fal előkészítéséhez nedvesítsük át őket, így a felületi szennyeződések eltávolíthatóak. Ha ezzel megvagyunk, akkor a fellazult réteget egy spatulával tüntessük el. Száradás után jöhet a csiszolás is.

Ha tetszik az összeállítás, nyomj egy lájkot vagy csatlakozz a blog Facebook-oldalához!
Fotók: chesapeakepainting.net, sheknows.com, cozycot.com/A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent.

A bejegyzés trackback címe:

https://homeanddecor.blog.hu/api/trackback/id/tr237507128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

halaloszto 2015.06.08. 08:41:02

király! mostmár minden tudok. úgy kell csinálni, hogy mindent jól és kész.
süti beállítások módosítása