lakberendezés

Home & Decor

Home & Decor

Ne dobd ki a tengerparti nyaralás emlékeit! - Kagylós lakásdekorációk

2015. augusztus 15. - CocoChic

A tengerparti nyaralásról emlékként elhozott kagylókat nem kell egy idő után kidobnunk, hisz egy kis kreativitással és egy ragasztópisztollyal meseszép dekorációkat készíthetünk otthonunkba.

kagylok.jpg

Virág helyett

Az ügyesebb kezűek akár az ajtódíszhez és a koszorúkhoz is felhasználhatják a tenger kincseit, sőt egy kis türelemmel vagy egy virágkötő segítségével mutatós csokrokat is készíthetünk, amik soha nem fognak elhervadni.

Romantikus pillanatokhoz

A tengerből származó kagylók és csillagok a viharlámpások, mécses- és gyertyatartók díszei is lehetnek, akár felragasztva vagy csak mutatósan elrendezve is.

Gyertyákhoz

A kisebb kagylókból kellő óvatossággal akár valódi mécsest is készíthetünk, ha gyertyát öntünk a kagylóházakba, míg a párban lévő páncélokba egy nagyobb gyertyát is beletuszkolhatunk.

Akasztóra és dugóra

Az előszobában vagy a fürdőben található fogasokat is izgalmasabbá és dekoratívabbá varázsolhatjuk, ha egy-egy kagylót ragasztunk rá, sőt így még a szép emlékeket is gyakrabban idézhetjük fel. Pár szép üveg, egy kevés spárga, parafadugók, ragasztó és kagylók segítségével pedig mutatós üvegeket barkácsolhatunk, melyek remekül mutathatnak a nappaliban vagy a dolgozóasztalunkon is.

 

Képek és tükrök


Az olcsó, unalmas, régi és megkopott tükör- és képkeret is izgalmasabb és romantikusabb hatású lehet, ha egy tucatnyi kagylót és egyéb apróságot ragasztunk rá, mely a napsütötte tengerpartot idézi fel számunkra.

Díszes tárolók

A dohányzóasztal dísze lehet pár ráragasztott kagyló, mely sokkal izgalmasabbá és egyedibbé teszi a tömegcikkeket is. A hatalmas méretű kagylók akár a szebb ékszereink tárolására is szolgálhatnak.

Elképesztő dekorációk

Ha tényleg rengeteg türelmünk van, akkor érdemes belekezdeni egy bonyolultabb, ám rendkívül mutatós díszbe. Először is szerezzünk be valamilyen stabil alapot és egy ragasztópisztolyt, majd rögzítsünk egy sornyi kagylót legalulra, majd felfelé haladva építsük ki a szinteket. A rózsaszerű építmény közepét hagyjuk szabadon, hogy ide tehessük a gyertyákat. Ha egy kevés homokot is hoztunk haza, akkor készítsünk emléküvegeket, melyhez mindössze egy befőttesüvegre lesz szükségünk.

 

Ha tetszik az összeállítás, nyomj egy lájkot vagy csatlakozz a blog Facebook-oldalához!
Fotók: pinterest.com/A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent.

A bejegyzés trackback címe:

https://homeanddecor.blog.hu/api/trackback/id/tr587272745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása