lakberendezés

Home & Decor

Home & Decor

Tedd színesebbé a lakásodat dekortapasszal!

2013. szeptember 20. - CocoChic

Hallottál már a dekortapaszról? A ragacsos szalag a lakás minden helyiségét vidámabbá és színesebbé varázsolhatja, ezért most összegyűjtöttünk pár remek ötletet!

Díszes falak

A dekortapaszok eredetileg a falak csíkozására szolgáltak, ám később egyre több felhasználási módot fedeztek fel a kreatív, barkácsolni szerető emberek. Az egyszínű falakat akár 15 perc alatt izgalmassá és színessé varázsolhatod pár színes ragaccsal vagy akár falmatricaként is bevetheted a dekorkelléket.

130920dekortapasz1.jpg

A vázák új élete

Régi vázáidat is vidámabb köntösbe öltöztetheted, ha egy dekortapasszal feded be az unalmasabb részeket. Ha rengeteg otthon a felesleges konzervdoboz és egy kis festék is rendelkezésedre áll, akkor hipertrendi és egyedi kiegészítőket készíthetsz a lakásodba.

130920dekortapasz2.jpg

Képek és keretek

Egy sima keretbe is készíthetünk kreatív alkotást a dekortapasz felhasználásával, sőt akár magát a keretet is kidekorálhatjuk a színes kellékek segítségével. Ha fiatalosabb, bohémabb hatást szeretnénk, akkor akár a falra ragasztva is alkalmazhatjuk a trendi dekorációt, így egyfajta keretfunkciót tölthet be falmatricaként.

130920dekortapasz3.jpg

Gyertyák

Az egyszerű fehér gyertyákat is vidámabbá és különlegesebbé varázsolhatjuk egy-egy színes csíkkal, de akár a teamécseseket is feldobhatjuk a kis ragacsokkal. Garantáltan a kertipartik nagy slágerei lesznek a kidíszített mécsesek. Persze vigyázzunk rá, hogy a dekortapasz ne tudjon meggyulladni!

130920dekortapasz4.jpg

Kellékek a bulihoz

Persze nem csak a hangulatkeltő gyertyák esetében vethetjük be a washi tapet, de a meghívók elkészítésénél is kreatív megoldásnak bizonyulhat, ha kézzel készített kártyákat szeretnénk gyártani, sőt a vendégek villáit, poharait is színesebbé varázsolhatjuk.

130920dekortapasz5.jpg

Hangulatkeltő partikellék

A csúnya műanyagból készült evőeszközöket is barátságosabbá tehetjük egy kis dekortapasszal, ez főként egy gyerekzsúr esetében lehet látványos, ahol nem kell spórolnunk a színekkel és akár kicsit túlzásba is eshetünk. Akár még a lakodalmak során is bevethetjük a dekortapaszt, hisz az asztalra rögzíthetünk vele a jegyespárra jellemző dolgokat, közös képeket, persze ez egy szülinapi bulinál is hasznos és kreatív ötlet lehet, ami sokkal személyesebbé varázsolhatja a bulit.

130920dekortapasz6.jpg

Színek és csíkok a lakásban

Ha az unalmas bútorokat és használati tárgyakat szeretnéd feldobni egy kis színnel, akkor is érdemes lehet bevetned ezt a módszert. A plafonon lévő ventilátort is feldobhatod, főleg a gyerekszobában mutathat jól ez a dekoráció, hisz ha kellően gyorsan forognak a kis lapátok, akkor szivárványként tündökölhetnek a színes csíkok. Az unalmas és megkopott íróasztalt is vagány és merész bútordarabbá alakíthatod pár színes sávval.

130920dekortapasz7.jpg

Munkába és suliba

Persze nem csak az otthonodat dobhatod fel a változatos színű és mintájú dekorkellékkel, hanem az irodádba vagy a suliba is csempészhetsz egy kis életet, ha a ceruzáidat, tollaidat vagy a jegyzetfüzeted borítóját vonod be színes washi tape szalagokkal.

130920dekortapasz8.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a blog Facebook oldalához!

Fotók: pinterest.com

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://homeanddecor.blog.hu/api/trackback/id/tr705526490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása