lakberendezés

Home & Decor

Home & Decor

Így lehet a régi autógumiból dekoráció!

2015. február 13. - CocoChic

Rengetegen emlékezhetnek gyerekkorukból a használt autógumiból barkácsolt kerti hintákra, ám most más kreatív módszereket is bemutatok, hogy miként lehet dekoratívan és hasznosan felhasználni a régi lomokat.

gumi.png

Elképesztő bútorok

Egy alapos tisztítás után akár meseszép bútort is készíthetünk a kiselejtezett alkatrészből. A megtisztított gumit ragasztózzuk be, vonjuk be pár réteg vékony szivaccsal, majd burkoljuk be kötéllel, vékonyabb spárgával vagy akár szövettel is. Persze azt is megcsinálhatjuk, hogy a leendő ülőalkalmatosságnak csak a belsejét béleljük ki, míg a külső felületeket lefestjük.

150213autogumi1.jpg

Cserép új köntösben

Egy kevés festék segítségével igazán dekoratív és modern kerti díszt barkácsolhatunk pár használhatatlan gumiból. A színes, nagyobb méretű verzió kiválóan alkalmas lehet a kisebb fák, bokrok köré egyfajta kaspó funkcióban is, sőt az is biztos, hogy ez a megoldás nem fog eldőlni viharos időben. A fűvel beültetett gumik pedig akár ülőkeként is szolgálhatnak.

150213autogumi2.jpg

Kertbe, teraszra

Persze akár a fűszernövényeinket is elültethetjük egy-egy lomnak hitt gumiba, de akár kreativitásunkat is kiélhetjük és mozaikszerűen feldíszíthetjük vagy kifesthetjük ezeket a darabokat. Egy-egy gumi akár a sziklakertben is jól jöhet, hisz nem csak könnyű felépíteni, de stabilabbá is teheti a meredek lejtőkre telepített kertet.

150213autogumi3.jpg

Nem csak hinta lehet

A régi, fáról lelógatott hinta mellett a kisebb gyerekeknek akár kakashintát is készíthetünk, ha félbevágjuk az újrafelhasználandó darabot. Egy kevés festék segítségével az unalmas fekete színt könnyen átváltoztathatjuk katica- vagy akár darázsmintás játékká is. Ha egy egész lerakatnyi kacatunk van, akkor akár mászókaszerű erődítményt is építhetünk, persze itt sem árt, ha bevetünk egy két vidám színű festéket.

150213autogumi4.jpg

Ha tetszik az összeállítás, nyomj egy lájkot vagy csatlakozz a blog Facebook-oldalához!
Fotók: pinterest.com/A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent.

A bejegyzés trackback címe:

https://homeanddecor.blog.hu/api/trackback/id/tr847162579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása