lakberendezés

Home & Decor

Home & Decor

Használd ki a lépcsők alatti helyet!

2015. február 20. - CocoChic

Az otthonunk berendezésekor bizony sokszor kihívások elé állítanak minket a lépcsők, hisz viszonylag nagy területet elfoglalnak, de az alattuk lévő teret nagyon nehéz praktikusan kihasználni.

lepcsonappali.jpg

Kuckó

Ha kicsit magasabb a lépcső alatti hely, akkor érdemes egy pihenőkuckót telepítenünk az eldugott kis sarkakba. Ha kellő fényt kap a hely vagy be tudjuk világítani a sötétebb zugokat, garantáltan ez lesz a kedvenc helyünk az olvasáshoz, ha egy kényelmes fotelt is beszerzünk.

150220lepcso1.jpg

Minigardrób

Mindig jól jön pár plusz szekrény, ahol nem csak a felmosót és a porszívót tárolhatjuk, de esetleg az esernyőket vagy az épp felesleges kabátokat is elrejthetjük. Ha a lépcső az előszoba környékén van, akkor érdemes így kialakítani az alatta elterülő részt.

150220lepcso2.jpg

Tárolás

Ha egy nagyobb, magasabb szekrény nem is fér el itt, pár polcot vagy kihúzós, fiókos megoldásokat ez esetben is bevethetünk, ahol a dísztárgyak mellett akár a felesleges kacatokat is összegyűjthetjük.

150220lepcso3.jpg

Kreatív ötletek

Főleg a kisebb lakások esetében sokszor jelent gondot a biciklik tárolása, pedig pár egyszerű rögzítő eszköz felszerelése után szuper tárolót készíthetünk a sportszereknek a lépcső alatti, kihasználatlan részen is. Ha a lépcső az étkezővel, a konyhával vagy a nappalival van összeköttetésben akár egy rejtett bárpultot is készíthetünk a rendelkezésünkre álló területre.

150220lepcso4.jpg

Mutatós megoldások

Egy mini íróasztalt is elrejthetünk ezen a területet, így megspórolva a dolgozószoba helyét, de a mutatósabb feljárók esetében akár dekorációs elemként is használhatjuk a lépcsőt, melyet izgalmas rekeszekkel és polcos részekkel dobhatunk fel.

150220lepcso5.jpg

Ha tetszik az összeállítás, nyomj egy lájkot vagy csatlakozz a blog Facebook-oldalához!
Fotók: pinterest.com/A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent.

A bejegyzés trackback címe:

https://homeanddecor.blog.hu/api/trackback/id/tr837178381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Saar Jacques 2015.02.24. 09:01:13

+1 ötlet:

Tarts Harry Pottert.
süti beállítások módosítása