lakberendezés

Home & Decor

Home & Decor

Természetes tippek szúnyogok ellen

2015. július 01. - CocoChic

Ha félsz a vegyszerektől, melyek elpusztítják a szúnyogokat, akkor próbáld ki a természetesebb módszereket!

szunyog.jpg

Természetes permetek

A vegyszerekből készült szúnyogriasztók mellett már számos természetes összetevőből készült spray, permet vagy tej létezik, mely erős szagával tartja távol a vérszívókat. Ezeknek a szereknek azonban az a hátránya van, hogy jóval többet kell belőlük használni, hogy erőteljes szagukkal elriasszák a nem kívánt vendégeket.

Almaecetes csapda

Egy kis tálkába helyezzünk ki almaecetet, mely magához vonzza a szúnyogokat, ám azok könnyen belefulladnak a szúrós illatú folyadékba.

Füstölő

Pár füstölő vagy gyertya meggyújtása, esetleg a tábortűz füstje is elűzheti az idegesítő rovarokat.

Vanília

Az ablak párkányára tegyünk egy rúd vaníliát vagy egy kis tálkába vaníliás cukrot, mely erős illatával megzavarja a szúnyogokat.

Illóolajok

A vanília mellett az igazán erős illattal rendelkező illóolajok párologtatása  vagy bőrre kenése is segíthet, például a citrus-, fahéj- és a teafa olaja igen jellegzetes.

Biofegyverek

A kerti tavak, csobogók a szúnyoglárvák nagy kedvencei, így ha nem akarjuk nyáron leengedni a tavat, akkor telepítsünk békákat. A denevér, a szitakötő, a skorpiólégy és az ebihal is szívesen megszabadít minket a nem kívánt vendégektől.

A levegő rezgése

A levegő ,,rezgetése" is segíthet, mivel a szúnyogok nagyobb szélben nem támadnak. Ha a basszust nem is akarjuk feltekerni, egy állandóan forgó ventilátor is eltérítheti a vérszívókat.

Izzadtság

Az emberi izzadtság egyik komponense vonzza a vérszívókat, ezért érdemes odafigyelni arra, hogy használjunk dezodort és a nedvesség felszívására alkalmas ruhadarabokat viseljünk.

Fokhagyma

A fokhagyma nem csak a vámpírok ellen hatásos, de a kisebb vérszívók ellen is bevethető. A rendszeres fogyasztása mellett nemcsak belsőleg tarthatjuk távol a rovarokat, de ha 75 ml vízben feloldunk egy kevés szegfűszeget, vaníliát, citromhéjat vagy fokhagymát és kitesszük a teraszra, az erőteljes illat miatt visszafordulnak támadóink.

Porszívó

Ha a lámpa környékén gyülekeznek a szúnyogok, csak kapjuk elő a porszívót és nemes egyszerűséggel szippantsuk fel őket.

Kertészkedj!

A kertben elültetett zsálya, citromfű, rozmaring, levendula vagy menta is messzire elűzni a nyár kellemetlen velejáróit. Érdemes tudni, hogy a macskamenta szúnyogűző hatását már több kutatás is igazolta. A füvet és a sövényt is érdemes rendszeresen nyírni, hisz a csapadék és a pára hatására vizessé váló felületek tökéletes helyszínek a lárvák fejlődéséhez.

Válts LED-re!

Ha LED-es lámpáid vannak, akkor a szúnyogok nem fognak összegyűlni a fényre.

Ellenőrizd a szúnyoghálót!

Sokszor a szúnyogháló repedésein, apró résein vagy az oldalt elengedett részeken szöknek be a vérszívók, ezért ezt érdemes rendszeresen ellenőrizni.

Sörös kenegetés

A B-vitaminban gazdag sör szagát nem kedvelik a szúnyogok, így egy kisebb mennyiség eloszlatása segíthet távol tartani őket.

Szúnyogriasztók

Az elektromos, kék fényű szúnyogriasztók nem igazán bizonyulnak hatékonynak, ám nem kell egyből leírnunk a modern technika vívmányait, hisz akadnak azért hatékony megoldások is. A ThermaCELL néven megtalálható készülék 20 négyzetméteres területet mentesít a vérszívóktól.

 

Ha tetszik az összeállítás, nyomj egy lájkot vagy csatlakozz a blog Facebook-oldalához!
Fotók: mosquitosquadofcharlotte.com, flickr.com/A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://homeanddecor.blog.hu/api/trackback/id/tr997272673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása