lakberendezés

Home & Decor

Home & Decor

Tapétát a konyhába is!

2015. március 27. - CocoChic

Sokaknak gondot okoz, hogy hogyan dobják fel a konyha falát, hisz a fali burkolatok között nem találnak kedvükre valót, de a tapétát nem érzik megfelelőnek a konyhába. Íme pár ötletes megoldás, hogy a konyhát is kitapétázhasd!

A munkapult mögé

Sokan azért nem mernek tapétát választani, mert a konyhában való főzőcskézés során keletkezett kosz és fröccsenések könnyen bepiszkolhatják a fali dekorációt. Ha az egész falat nem is akarjuk bevonni tapétával, akkor érdemes csak egy vékony díszítőcsíkot felragasztanunk, amit egy üveglappal megvédhetünk a koszolódástól. A tapéta fölé akár csempéket is tehetünk egy részen, így megóvhatjuk a ,,veszélyesebb zónákat", míg a fal többi részét sokkal üdébbé teheti a színes, mintás dekoráció.

150327tapeta1.jpg

Színek és minták

Az elsőre merésznek tűnő megoldásoktól sem kell félni, hisz a konyhabútor és a kiegészítők sokat tompíthatnak az elsőre túl erősnek tűnő tapétákon is. Ha mégis túl soknak éreznénk az egész helyiséget beborítani, akkor csak az egyik hangsúlyos falat vagy falrészletet vonjuk be.

150327tapeta2.jpg

A visszafogott megoldások

A konyhai tapéta abból a szempontból is hasznos, hogy sokkal könnyebben összeköthetjük vele a környező helyiségeket, például az étkezőt, a nappalit vagy az előszobát is. Idén a monokróm fekete-fehér örvend nagy népszerűségnek, de az abszolút favorit a konyhai tapéták közül a fémes árnyalatú, kissé barokoss hatású bevonat.

150327tapeta3.jpg

Extrém megoldások

Ha bevállalósabbak vagyunk, akkor bátran válasszunk egy hangsúlyos tapétát, ami az egész helyiségnek más arculatot tud adni. A pöttyök és kockák igazi retrós hangulatot varázsolhatnak, míg az idei év kedvenceinek is kikiáltható fotorealisztikus minták egyből modernebbé teszik a teret.

150327tapeta4.jpg

Ha tetszik az összeállítás, nyomj egy lájkot vagy csatlakozz a blog Facebook-oldalához!
Fotók: housetohome.co.uk/A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://homeanddecor.blog.hu/api/trackback/id/tr487289569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása