lakberendezés

Home & Decor

Home & Decor

Egyszerű és elképesztően mutatós dekorációk az asztalra

2015. július 15. - CocoChic

Legyen szó akár egy romantikus vacsoráról, akár egy barátokkal töltött estéről a mutatós dekoráció sokat segíthet a hangulat megteremtésében, még akkor is, ha csak egy asztalról van szó.

Kacatok újrafelhasználva

A régi flaskákat, üvegeket sem kell kidobni, hisz nagyon szép és mutatós vázát készíthetünk belőlük. Akár egy kevés csipkével vagy színes szalagokkal is feldobhatjuk az egyszerű és költséghatékony vázákat. A régi, csorba vagy megrepedt csészék is asztaldíszekké alakíthatóak.

A terítő fontossága

Egy mutatós terítő is sokat segíthet az összkép formálásában, ám nem kell vagyonokat költenünk egy-egy dekortívabb terítőre, hisz akár otthon is feldobhatjuk, átalakíthatjuk a régi darabokat. Pár színes szalag, dekortapasz vagy anyagmaradékkal csíkokat fektethetünk az anyagra, de akár egy-egy alátéttel is hangulatosabbá tehetjük az étkezést. A régi anyagmaradékokból pedig minimális kézügyességgel is nagyszerű dekorterítőket készíthetünk.

Szalvéta

A nagyobb hipermarketek és lakberendezési áruházak kínálatában számos szép és színes papírszalvétát kaphatunk igen olcsón, ám ha tartósabb megoldást keresünk, akkor érdemes ruhaszalvétákba befektetnünk. Egy visszafogott darabot is izgalmasabbá tehetünk vágott virágokkal vagy egy ötletes szalvétagyűrűvel. Persze a szalvéta anyaga sem mindegy, a selyem például a legegyszerűbb terítéket is királyi pompával vonja be.

Az évszak adottságai

Az igazi nyári hangulat megteremtéséhez érdemes a szezonra jellemző dolgokkal dekorálnunk, legyen szó akár valamilyen termésről, gyümölcsről vagy virágról. A nyaralás során összegyűjtött kagylók valódi tengerparti hangulatot varázsolhatnak még egy tömbház teraszára is, míg a gyümölcsök is ötletes és színes dekorációnak bizonyulnak. A szezonra jellemző virágok és termések, például a napraforgó, a pipacs vagy a búzakalász pedig romantikus és vintage hangulatot kelt.

 

Ha tetszik az összeállítás, nyomj egy lájkot vagy csatlakozz a blog Facebook-oldalához!
Fotók: pinterest.com/A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://homeanddecor.blog.hu/api/trackback/id/tr897272657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása