lakberendezés

Home & Decor

Home & Decor

6 szobanövény, ami (majdnem) bármit túlél

2015. június 02. - CocoChic

Mindig meghalnak a növényeid? Ha nem jut elég időd a zöldek gondozására vagy egyszerűen csak az otthonod klímájával nem stimmel valami, akkor az alábbi 6 növény közül válassz, hisz valódi túlélők.

Kúszó filodendron

A levéldísznövényként számon tartott Philodendron scandens Amerika trópusi részének liánnövénye. Nevelésével nem lesz sok gondunk, ha elkerüljük a tűző napfényt és 18-25 °C között hőmérsékleten tartjuk. Rendkívül gyorsan nő, viszont szereti a vizet, úgyhogy egyedül csak az öntözésére kell odafigyelnünk.

150602szobanoveny1.jpg

Szobai futóka

Az Epipremnum aureum néven is ismert növény léggyökeres lián, ezért szárainak hossza akár a 2 m-es hosszúságot is elérheti. A vízi kultúrában is nevelhető, Indonéziából származó zöldet érdemes mohakaróra futtatni vagy függőkosárban tartani. Kerüljük ez esetben is a tűző napot, átlaghőmérsékleten érzi jól magát, szereti a nedves talajt és kéthetente nem árt tápoldatozni sem.

Buzogányvirág

A Dieffenbachia igazán könnyen nevelhető, ideális választás kevés közvetlen fénnyel rendelkező lakásokba. A tarka levelű fajtái több, a sötét levelűek kevesebb fényt igényelnek, szereti az átlagos meleget, de bőséges locsolás kell neki. Óvjuk a huzattól és a hidegtől, sőt figyeljük rá, hogy ne kopaszodjon fel.
Ügyeljünk rá, hogy tejnedve mérgező, így gyermekektől tartsuk távol.

Legényvirág

Napjaink egyik legkedveltebb szobanövénye a Zamioculcas zamiifolia, ami közepes fényigényű és a húsos levelek miatt a locsolását sem kell túlzásba vinni, nehogy kirohadjon. Betegségekkel szemben is rendkívül ellenálló.

150602szobanoveny2.jpg

Csüngő csokrosinda

A Dél-Afrikából származó Chlorophytum comosum a kezdő kertészek növénye, hisz jól érzi magát a napon és árnyékban is. Ideális irodanövény, mivel könnyen kezelhető és kiválóan tisztítja a levegőt. Egyedül a túlöntözéstől kell féltenünk és évente egyszer érdemes átültetnünk.

Kúszóka

A vízi kultúrában is nevelhető Cissus rhombifolia eredeti otthona Dél-Afrika. Rendkívül gyorsan fejlődő kúszónövény, sőt a félárnyékos, árnyékos helyen is megél.Bőségesen öntözzük, de télen minimum 10°C-on tartsuk.

Ha tetszik az összeállítás, nyomj egy lájkot vagy csatlakozz a blog Facebook-oldalához!
Fotók: planteinfo.no, amazonaws.com, flowersgrowing.com, viragcenter.hu, gardens4you.co.uk, mlstatic.com
A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://homeanddecor.blog.hu/api/trackback/id/tr87506856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2015.06.03. 18:04:04

A képekre vagy képek alá nem lehetett volna odaírni, hogy melyik mi? Mert ez így egy lecsó lett.

CocoChic 2015.06.03. 18:06:24

@Kara kán: A képeken a növények a szövegbeli sorrendben tűnnek fel. Az első tehát a filodendron, a második a szobai futóka és így tovább...
süti beállítások módosítása