lakberendezés

Home & Decor

Home & Decor

Varázsold zöldebbé a teraszod! - Kiskert az emeleten

2013. május 26. - CocoChic

Emeletes házban laksz vagy csak nincs kerted, de nagyon vágysz egy kis zöld terület után? Most bemutatunk pár helytakarékos megoldást, ami sokkal zöldebbé varázsolhatja a teraszodat is!

Helytakarékos megoldások

Ha a terasz korlátairól már lógnak le a zöldek, de még mindig nem érzed természetesnek és megnyugtatónak a kinti közeget, akkor használd ki a rendelkezésedre álló helyet, a falakat is. Pár fémből készült virágtartó ládát a falra is felszerelhetsz és akár egy csöppnyi, fűszernövényekben gazdag keretet is telepíthetsz. Ha nem akarod az egész faladat beborítani, akkor egy régi gyümölcsösládából is készíthetsz mini fali sziklakertet, ami egyfajta élő és lélegző dekorációként is funkciónál.

130526emeletikert1.jpg

Beton és fa

Modernebb és nagyobb épületek esetén a tégla- vagy betonfalat is feldobhatod egy kis zölddel, de az icipici teraszokon is elfér egy környezetbarát, újrahasznosítást támogató zöld raklap, amiben az egynyári növények mutathatnak a legjobban.

130526emeletikert2.jpg

Tető és terasz

Ha a legfelső emeleten laksz, érdemes utánnakérdezni, hogy a tetőt nem használhatod-e, hisz sok esetben támogatják a házak tetején létesített kiskerteket, miniparkokat is. A peremmel rendelzeő teraszok esetében érdemes a textúrákkal és az anyagokkal játszanod, hisz a kő, a fű és a fa keverésével igazán izgalmas hatást érhetsz el.

130526emeletikert3.jpg

A padló fontossága

A legtermészetesebbé úgy varázsolhatod a teraszodat, ha minél naturálisabb anyagokkal borítod be a felületeket. A csúnya térkővet érdemes lecserélni egy fából készült megoldásra, de akár a befűvesítésen vagy a műfűvön is el lehet gondolkozni. A korlátok és a falak kidekorálása mellett fektess kellő hangsúlyt az esztétikus ,,kerti" bútor kiválasztásába is, sőt arról se feledkezz meg, hogy egységes stílus, harmónia uralkodjon a teraszon.

130526emeletikert4.jpg

Nagyobb teraszok

Ha nagyobb terület áll rendelkezésedre, akkor érdemes kipróbálni a futónövények telepítését vagy akár a minimalista stílusú ülőalkalmatosságokat is feldobhatod egy-egy dekoratív cserépbe vagy kaspóba állított minifával vagy bokorral.

130526emeletikert5.jpg

 

 Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot és csatlakozz a blog Facebook oldalához is!

A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent.

Fotók: pinterest.com

A bejegyzés trackback címe:

https://homeanddecor.blog.hu/api/trackback/id/tr885319409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

öles léptek 2013.06.14. 11:00:39

Nagyon jó ötletek! A raklap itt is feltűnik, mint oly sok blogon mostanában. Persze már az is remek, hogy fát használunk, ahol csak lehet, szerintem. A raklap azért király, mert kitűnő teherbírása van, pláne, ha raklapgyártótól szerzi be az ember. Kistételben még az Ökopal raklapüzemből is lehet új raklapot szerezni, aminek megmunkálása - ha szükséges - már nem nagy meló.
süti beállítások módosítása