lakberendezés

Home & Decor

Home & Decor

Stílusos és praktikus - Egyedi poháralátétek

2015. február 16. - CocoChic

Praktikus, mégis elfeledett dekorációs elem a poháralátét, amit akár mi magunk is elkészíthetünk pár könnyen beszerezhető alapanyagból és mégis csodákra lehet képes az otthonunkkal.

poharalatet.jpg

Parafa

A legegyszerűbb megoldás a parafa lehet, amit barkácsáruházakban lapként vagy méretre vágva is beszerezhetünk. Alkoholos- vagy csempefilccel is kidekorálhatjuk a natúr lapokat, de festéket, gyöngyöket vagy üvegdarabkákat is bevethetünk a még egyedibb darabokért.

150216poharalatet1.jpg

Szövet

A tönkrement kedvenc ruhánkból is menthetünk ki darabokat, de akár a díszpárnák vagy függönyök készítésekor keletkezett felesleges szövetmaradékokat is újrahasznosíthatjuk, ha mutatós alátéteket készítünk belőlük és így még inkább fokozhatjuk az adott szoba egységét, harmóniáját.

150216poharalatet2.jpg

Táblafesték

A táblafesték mostanában igen trendi, sőt meglehetősen praktikus is. Mi lehetne jobb, mint reggel egy kedves üzenettel indítani a napot? A házibulik ötletes kelléke lehet egy ilyen alátét, hisz mindenki ráírhatja a nevét, így tudni fogja, melyik volt az ő pohara.

150216poharalatet3.jpg

Gyereknek

Ha egyszerűen nem tudjuk rávenni a gyerkőcöket, hogy használják a bútorokat megvédő alátétet, akkor tegyük kicsit hangulatosabbá ezeket a praktikus apróságokat. A jópofa figurák mellett, akár szavakat is kirakhatunk, de a régi, gyűrött képregényekből is felhasználhatunk pár lapot.

150216poharalatet4.jpg

Pasis megoldások

Ha a fenti probléma párunkra is vonatkozik, akkor válasszunk pasis dekorkellékeket, például pár söröskupakot vagy dugót, de egy autósmagazin vagy naptár képeit is bevethetjük.

150216poharalatet5.jpg

A természetes megoldások híveinek

A vékonyabb farönköket is felhasználhatjuk erre a célra, de pár összekötözött faág is csodákra lehet képes. Ötletes és akár illatos megoldás lehet, ha a régi, aromájukat veszett fahéjrudakat sem dobjuk ki, hanem újrahasznosítjuk őket.

150216poharalatet6.jpg

Emlékek őre

Egy régi térkép vagy a családi fotók másolatai igazán hangulatossá tehetik ezeket a kiegészítőket, így akár a nyaralásból megmaradt használhatatlan térkép is újragondolható. A fényképpel díszített verzió akár családi ünnepségek dísze is lehet, de ajándékba is adható.

150216poharalatet7.jpg

Igazi nyári hangulat

Egy kevés spárga vagy kötél felhasználásával percek alatt összedobható ez a praktikus és hasznos lakásdekoráció, ami a mediterrán országok varázsát és a tengerpart hangulatát idézi fel bennünk.

150216poharalatet8.jpg

Ha tetszik az összeállítás, nyomj egy lájkot vagy csatlakozz a blog Facebook-oldalához!
Fotók: pinterest.com/A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent.

A bejegyzés trackback címe:

https://homeanddecor.blog.hu/api/trackback/id/tr457178167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása