lakberendezés

Home & Decor

Home & Decor

Így teheted izgalmasabbá a kerti ösvényed!

2015. március 15. - CocoChic

Egy izgalmas és különleges kerti ösvény még a legunalmasabb kerteket is varázslatos hellyé alakítja, nem mellesleg a praktikus funkciója mellett, hosszabbnak és szélesebbnek is láttathatja a zöld területeket.

Fű és forma

Ha rengeteg csapadék éri a kertünket és szép a fű, akkor érdemes kihasználni a sok zöldet és nem leburkolni az egész területet. Igazán izgalmassá és egyedivé tehetjük a látványt, ha a geometrikus formákkal játszunk. A sakktáblaszerű megoldások mellett a szigetszerű zöld részek kihagyása is trendi idén, de akár a burkolatokkal is trükközhetünk egy kicsit, ha nem a megszokott módon fektetjük le őket.

150315kertiosveny1.jpg

Az egyszerű köves megoldás

Az egyik legkedveltebb és legtermészetesebb megoldás a kövekkel való burkolás, ám itt is kreatívkodhatunk az izgalmasabb végeredmény kedvéért. Ha romantikus hangulatú a kertünk, akkor érdemes szabálytalanul, egymás mellé elhelyezve lefektetni a kőlapokat, míg a kissé rendezettebb, mediterrán hangulatú kertek esetén már kövessük valamilyen alapvető irányelvet, formát. A modern kertekben érdemes a négyzet és téglalap formákkal játszani, akár a betonból kiöntött formákat is izgalmasabbá tehetjük, hogy nem egy határozott vonalban vetünk véget az ösvénynek, hanem kissé bohém és szétszórt hatást érünk el.

150315kertiosveny2.jpg

Apró kavicsok

Mi lehetne egyszerűbb megoldás, mint egy rakat kavics, amit csak le kell önteni és el kell gereblyézni? Persze ez is lehet egyedi, ha többféle kavicsot párosítunk és a formák kiválasztásakor is elengedjük a fantáziánkat. A kavics és fa párosítása nemcsak természetes, de modern megoldás is, remekül mutathat még a japánkertek esetében is.

150315kertiosveny3.jpg

Kavics, kő, tégla

Az eltérő anyagokkal és formákkal is kísérletezhetünk, hisz a kavicsos alapon elhelyezett kövek remekül vezetik a tekintetet, ezáltal sokkal nagyobbnak mutatva a teret. A kisebb kertek esetében a kavicsos alapot izgalmas téglaformákkal is feldobhatjuk, vagy akár lépcsőszerűen, párban is elhelyezhetjük az agyagból készült lapokat.

150315kertiosveny4.jpg

Modern formák

Ha félünk, hogy ezek a burkolatok túl rusztikussá varázsolják a kertünket és oda a modern hatást, akkor csak pár apróságra kell figyelnünk. Keressük ez egyszerű, letisztult formákat és a natúr anyagokat. Bátran alkalmazzunk geometrikus formákat és merész párosításokat.

150315kertiosveny5.jpg

Izgalmas anyagok

A kerti ösvény kialakításakor akár régi csempemaradékokat és mozaikokat is felhasználhatunk, hisz ez még színesebbé és vidámabbá varázsolhatja a kertet. A természetesebb, naturálisabb megoldások híveinek a farönkökből készült ösvény lehet az ideális.

150315kertiosveny6.jpg

Ha tetszik az összeállítás, nyomj egy lájkot vagy csatlakozz a blog Facebook-oldalához!
Fotók: pinterest.com/A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://homeanddecor.blog.hu/api/trackback/id/tr327272623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása