lakberendezés

Home & Decor

Home & Decor

10 dekoratív növény, ami feldobja az irodát

2015. június 02. - CocoChic

Nemcsak a dolgozók egészségére és kedvére vannak jó hatással a zöldek, de a növények bizonyítottan stresszcsökkentő hatásúak, sőt sokkal dekoratívabbá teszik az egyszerű és pici tereket is.

Vitorlavirág

A legnépszerűbb irodai növények egyike a gyönyörű fehér virággal rendelkező vitorlavirág, ami különösen hatásos a levegő tisztításában, hisz kivonja a benzolt, az acetont és a formaldehidet is. Mutatós, hosszú, fényes levelei mellett dekoratív virága is magára vonzza a tekinteteket.

150602virag1.jpg

Rákvirág

A kedvelt, mutatós virággal rendelkező zöld igen jól alkalmazkodik az összes fényviszonyhoz, ezért alkalmazzák rendkívül gyakran az irodaházakban. Az ovális levelű növény üde zöld színe pedig sokkal vidámabb hangulatot kelt.

150602virag2.jpg

Euphorbia-kaktusz

Az örök túlélő-növény, a kaktusz is jól mutathat egy irodában, ám a sokak által giccsesnek kikiáltott karácsonyi verziója helyett inkább válasszuk az Euphoria névre hallgató fajtát, melynek tüskéi sokkal kisebbek az átlagosnál és a levelek elrendezése is egészen különös.

150602virag3.jpg

Szobapáfrány

A kedvelt irodai növény nem csak a páratartalom szabályozásában játszik jótékony szerepet, de az irodai berendezések által termelt, egészségre ártalmas formaldehidet is kivonja a levegőből.

150602virag4.jpg

Sávos dracéna

A sárkányfákhoz tartozó zöld gyönyörű lombozata remekül tisztítja a levegőt és csíkos levelei rendkívül dekoratívan mutatnak a puritánabb helyiségekben is.

150602virag5.jpeg

Hosszú levelű fikusz

A Ficus longifolia néven is ismert növény szétterülő levelei miatt nagyobb helyet igényel, cserében viszont rendkívül mutatós és javítja az iroda levegőjét.

150602virag6.jpg

Guzmánia

Az élénk pirosas, narancsos résszel rendelkező növény egzotikus és vidám hangulatot termet a szürkébb, ridegebb irodákban is.

150602virag7.jpg

Csüngőágú fikusz

A kis levelű fikusz rendkívül jól tűri a benti körülményeket, ezért gyakran alkalmazzák bemutatótermekben, többemeletes irodaházakban és bevásárlóközpontokban is, ahol kevés idő van csak a zöldek gondozására.

150602virag8.jpg

Zebralevél

A kalateaként is ismert zöld nagy, ezüstös csíkokkal díszített levele sokkal tágasabbnak és barátságosabbnak mutatja a teret, sőt ez a növény remekül tud alkalmazkodni a félhomályhoz is, így a sötétebb irodákban is túléli az unalmas munkanapokat.

150602virag9.jpg

Areca pálma

Az egyik legszívósabb és legsokoldalúbb növény az areca pálma, hisz remekül tűri a ,,bezártságot" és viszonylag kevés törődést igényel. Hosszú levelei igazi őserdei hangulatot keltenek, mélyzöld színe pedig nyugtató hatású. Irodákba azért is jó, mert elvonja a fölösleges nedvességet a levegőből, így szinten tartva a páratartalmat.

150602virag10.jpg

Ha tetszik az összeállítás, nyomj egy lájkot vagy csatlakozz a blog Facebook-oldalához!
Fotók: officeplants.co.za, gaddysplanthire.com.au, wikimedia.org, extranetz.com, mandalaplants.com.au, superplants.co.uk, euro3plast.com, photobucket.com, images-amazon.com
A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://homeanddecor.blog.hu/api/trackback/id/tr477507038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása