lakberendezés

Home & Decor

Home & Decor

A mintás szőnyegek varázsereje

2015. március 26. - CocoChic

A sima, egyszínű szőnyegek helyett néha érdemesebb egy feltűnőbb, merészebb darabot választanunk, mely egészen más hangulatot kölcsönözhet a szobának.

Klasszikus

A csíkos, kockás, skótkockás, káró-, csillag- és tyúklábmintás darabok a klasszikus eleganciát idézik, főleg a sötét-világos színpárosítás esetén lehet igazán kiegyensúlyozott az összkép. Az ilyen kiegészítőkkel díszített helyiségekben nagyon kell vigyáznunk arra, hogy milyen egyéb minták tűnnek még fel a szobában, illetve arra, hogy milyen szín válik uralkodóvá.

150326szonyeg1.jpg

Visszafogott

Ha nem merünk kockáztatni és félünk attól, hogy túl harsány vagy téridegen lenne egy feltűnő mintával díszített szőnyeg, akkor a visszafogottabb darabok közül válogassunk. A halvány, pasztelles, krémes árnyalatok finom és lágy összképet eredményeznek, a femininebb helyiségek kidekorálásában lehetnek nagy segítségünkre.

150326szonyeg2.jpg

A színek kiválasztása

Ha klasszikusabb, vintage vagy elegáns terekhez keresünk szőnyeget, akkor csakis a jól bevált színpárosításokkal érdemes dolgoznunk, míg ha a modernebb, a retrósabb vagy a kissé bohémabb megoldásokat és végeredményt részesítjük előnyben, akkor bátran válogassunk a szokatlan párosítások közül is. A minták szabályossága, ismétlődése és vastagsága is nagyban befolyásolhatja a végeredményt, ezért mindig vegyük figyelembe, hogy minden apró elem máshol is visszaköszönjön, hogy a kívánt harmónia és összhang meglegyen.

150326szonyeg3.jpg

 

Ha tetszik az összeállítás, nyomj egy lájkot vagy csatlakozz a blog Facebook-oldalához!
Fotók: housetohome.co.uk/A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://homeanddecor.blog.hu/api/trackback/id/tr427289555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása