lakberendezés

Home & Decor

Home & Decor

Tűket elő! - Stílusos horgolt és kötött dekorációk a lakásba

2015. április 15. - CocoChic

Sokan viccesnek találják a horgolt és kötött holmikat, hisz egyből öreg nénikék jutnak eszükbe ezekről a darabokról, míg mások tipikusan őszi-téli hobbinak tartják a horgolást és a kötést. Íme pár mesés lakberendezési kiegészítő, mely mindezt megcáfolja!

Plédek, ágytakarók

A sok türelemmel, de kevés tapasztalattal rendelkezőknek egy pléd vagy ágyterítő elkészítése lehet az ideális. Sokan azt hiszik, hogy a horgolt és kötött dolgok csakis giccsesek lehetnek, pedig a visszafogott színek (fehér, szürke, bézs) a modern otthonokban is jól mutathatnak.

150415kotott1.jpg

Párnák

A régi, megsárgult párnák is új arcot kaphatnak, ha kötünk vagy horgolunk rájuk huzatot, persze itt is érdemes vidám, fiatalos és modern színeket választani. A profik pedig akár már mintás vagy bizonyos formát kiadó darabokkal is próbálkozhatnak.

150415kotott2.jpg

Terítők, alátétek

A vicces, bárányos alátéttől elkezdve a vintage hatású darabokig bármit elkészíthetünk mi magunk is, ha van kitartásunk. Nagy kedvencem a narancsos színű terítő, ami igazi mediterrán hangulatot varázsolhat az asztalra.

150415kotott3.jpg

Apró dekorációk

A háló- vagy gyerekszobába is remekül mutathat az anyaggal bevont kezdőbetű, de akár a kaspókat, a cserepeket és a vázákat is felöltöztethetjük. A maradék fonalat is érdemes elkötögetni, legfeljebb a képkeret dísze lesz belőle.

150415kotott4.jpg

Puffok

A profik akár egy puff készítésével is megbirkózhatnak, sőt a régi sámlikat is felújíthatják ezzel a módszerrel.

150415kotott5.jpg

Fürdőbe

Persze nem csak a hálóba és a nappaliba készíthetünk mutatós darabokat, hisz a fürdőben is dekorálhatjuk ilyen bevonattal a tárolóinkat, rendszerezőinket. Vastag fonál esetén mutatós szőnyeget készíthetünk, míg a vékonyka fonalak barátságos zsákocskákká alakulhatnak szorgos tűink segítségével.

150415kotott6.jpg

Mécsesek és lámpák

Az egyszerű poharakból vagy befőttesüvegekből készült mécsestartókat is megkoronázhatja egy horgolt vagy kötött ruhácska, sőt ha nem félünk, hogy túlzásba esünk, akkor akár még a lámpaburát is feldíszíthetjük.

150415kotott7.jpg

Ha tetszik az összeállítás, nyomj egy lájkot vagy csatlakozz a blog Facebook-oldalához!
Fotók: pinterest.com/A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://homeanddecor.blog.hu/api/trackback/id/tr437369678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása