lakberendezés

Home & Decor

Home & Decor

Turbózd fel a régi, megkopott tálcáidat!

2015. február 19. - CocoChic

Minden háztartásban akad egy-egy megkopott tálca, mely számos ágyba vitt reggelinél vagy a vendégek érkezésekor igen hasznosnak bizonyult. A megkopott, de mégis praktikus darabokat most könnyedén újjávarázsolhatjuk.

talca.jpg

Színezd újra!

A legegyszerűbb dolgunk a fából készült tálcákkal van, hisz elég egy kis csiszolás, festés és máris új életre kelt a régi lom. Persze a szokványos színek helyett válasszunk valami feltűnőt és vidámat. Sok festék amúgy a műanyagot is befogja, úgyhogy a karcos és besárgult darabokat sem kell kidobnunk. Nagy kedvencem a táblafestékkel is lekent verzió.

150219talca1.jpg

Trendi fekete

A fémes hatású darabokat érdemes alaposan kifényesítenünk, például egy kevés fogkrém segítségével könnyen visszavarázsolhatjuk a régi fényt. A megkopott darabokat érdemes egy kevés szórófejes festékkel vagy az autók fényezését kijavító tollal korrigálni, esetleg egy kevés festékkel lefedni. Akár az egész tálcát befesthetjük táblafestékkel, hisz így kedves üzenetek is írhatunk reggelente az ágyba vitt reggeli mellé. Ha egész ügyesek vagyunk, akkor érdemes lábakat is készíteni a tálcának.

150219talca2.jpg

Dekortapasz

Gyors és egyszerű megoldás a dekortapasszal való borítás is, sőt ezzel a módszerrel akár még a fonott tálcákat is beburkolhatjuk. Az egész felületet lefedhetjük vagy csak a karcos, sérült részeket díszítsük a sokféle színben és mintában kapható ragasztószalaggal.

150219talca3.jpg

Menthetetlen újragondolva

A táblafestékkel a menthetetlen vagy nagyon kopott darabokat is újragondolhatjuk, így lehet akár üzenő- vagy mágnestábla is a régi, kissé antik hatású darabokból. Ezeket a mutatós dekorációkat érdemes a falra szerelni vagy egy saját kis tartót gyártani hozzájuk.

150219talca4.jpg

Ha tetszik az összeállítás, nyomj egy lájkot vagy csatlakozz a blog Facebook-oldalához!
Fotók: pinterest.com/A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent.

A bejegyzés trackback címe:

https://homeanddecor.blog.hu/api/trackback/id/tr137178351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása